- Podpora imunity pre pokojnú jeseň
- Staňte sa členom jedinečného klanu! Na Slovensko prichádza Clan Campbell.
- Zima prichádza, vaše vlasy ale nemusia trpieť!
- Aká bude farba roka 2025? Oceníte ju v jedálňach, obývačkách aj spálňach
- Nová séria spotrebičov Electrolux, ktorá sa postará o vašu bielizeň – starajte sa o to, na čom vám záleží
Mrkvový koláč
Náročnost: jednoduchá príprava
Doba prípravy: asi 40 minút
Doba pečenia: asi 60 minút
Vystačí na: asi 24 porcií
Na cesto:
6 vajec
300 g trstinového cukru
2 balíčky Trstinového cukru s rumovou arómou Dr. Oetker
300 ml oleja
400 g celozrnnej múky
170 g mletých mandlí
2 balíčky Kypriaceho prášku do pečiva Dr. Oetker
700 g najemno nastrúhanej mrkvy
100 g hrozienok namočených v rume
Na sirup:
100 ml pomarančového džúsu
80 g cukru
šťava z 1 limetky
Na krém:
1 balíček Zlatého klasu bez varenia Dr. Oetker
60 g cukru
500 ml polotučného mlieka
250 g mascarpone
1 balíček Finesse citrónovej kôry Dr. Oetker
Na ozdobenie:
Zdobenie 4 druhy zlaté/strieborné Dr. Oetker
Ešte potrebujeme:
plech na pečenie s vyšším okrajom (30 × 40 cm)
elektrický ručný šľahač
- Na prípravu cesta v mise vyšľaháme vajcia s trstinovými cukrami elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme olej, múku zmiešanú s mandľami a kypriacim práškom a vymiešame dohladka. Nakoniec vmiešame
nastrúhanú mrkvu a hrozienka. Cesto nanesieme na vymastený a múkou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 160 °C
Teplovzdušná rúra: 140 °C
Plynová rúra: stupeň 2
Doba pečenia: asi 60 minút
- Na prípravu sirupu v kastróliku povaríme džús s cukrom a šťavou z limetky. Koláč na niekoľkých miestach poprepichujeme špajdľou a polejeme ešte horúcim sirupom. Koláč necháme vychladnúť.
- Na prípravu krému vyšľaháme v mlieku Zlatý klas s cukrom podľa návodu na obale. Pridáme mascarpone a kôru a ešte krátko vyšľaháme. Krém nanesieme na vychladnutý koláč a dozdobíme.